Lokalplanområdet vil blive omfattet af Spildevandsplan 2022-2027 som et spildevandskloakeret kloakopland. Regnvandet fra befæstede arealer skal nedsives inden for området, mens regnvandet fra ubefæstede områder uhindret kan nedsive og afstrømme på overfladen som i dag.
For at kunne håndtere overfladevandet, giver lokalplanen mulighed for at etablere grøfter, smalle regnvandsbassiner eller andre LAR-løsninger, hvorfra vandet nedsives i området. De valgte løsninger må efter aftale med Esbjerg Lufthavn ikke medføre længerevarende blankt vandspejl.
Anlæg til håndtering af overfladevand skal som minimum dimensioneres til at kunne rense og nedsive overfladevandet fra en klimafremskrevet regnhændelse på T=5. Vandhåndteringsplanen for området beskriver dog en mulighed for, at området kan disponeres således at arealerne kan håndtere op til en 100 års regnhændelse. Derudover skal man grund af den § 3 beskyttede mose og vandløbet Dyring Bæk, der ligger øst for planområdet, kunne tilbageholde en skybrudshændelse inden nedsivning ved nærmere planlægning af området.
Nedsivningen af overfladevandet fra de befæstede arealer skal ske ved etablering af grøfter og bassiner med filtermuld, der binder eventuelle forurenende stoffer, og forsinkelse. For at kunne håndtere skybrudshændelser kan der etableres faskiner under de store parkeringsarealer, rørbassiner under befæstede arealer, parkeringsområderne der kan tilbageholde vand i kortere perioder etc. inden vandet nedsives.
Miljøfremmede stoffer afsættes på befæstede arealer i forbindelse med vejtrafik og skylles herefter videre fra vejarealet med regnvandet. Miljøfremmede stoffer i vejvand kan være giftige overfor både mikroorganismer, flora og fauna. Giftigheden beror i høj grad på, hvor meget af stoffet, der er opløst, men også de partikelbundne stoffer som kan være problematiske, hvis de bliver udledt til en mose eller en recipient, f.eks. et vandløb, da stofferne kan ophobes i sedimentet.
Udledning af miljøfremmede stoffer kan være toksiske i selv små mængder, og organisk stof vil være iltforbrugende i vandløb og søer. Næringssalte såsom fosfor og kvælstof, der udledes med vejvandet, kan i store nok mængder også resultere i iltsvind.
Ved en eventuel dispensation til afledning af overfladevand til Dyring Bæk skal det ske nedstrøms mosen, og med de rette rensningsforanstaltninger, som sikrer, at tilledningen ikke er en hindring for at opnå god økologisk tilstand i vandløbet.