Forhold til anden planlægning

Forhold til kommuneplanen

F or at skabe et sammenhængende erhvervsområde og bringe lokalplanen i overensstemmelse med Kommuneplan 2018-2030, er der udarbejdet ændring nr. xx til kommuneplanen, der er offentliggjort samtidig med denne lokalplan. For at åbne for en bredere erhvervsmæssig anvendelse åbner ændringen mulighed for, at der i området kan etableres arealkrævende erhverv.


Zoneforhold

Hele lokalplanområdet ligger i landzone. I overensstemmelse med kommuneplanændringen overført landzonearealet til byzone således, at hele lokalplanområdet fremover er byzone.

Anvendelse

I overensstemmelse med kommuneplanændringen planlægger området til erhvervsområde i form af arealkrævende virksomhed på miljøklasse 5 jævnfør Håndbog om Miljø og planlægning med tilhørende service-, administration- og logistikfunktioner og lignende, herunder mindre teknisk anlæg, der er behov for virksomhedsdrift. Lokalplanens bebyggelsesregulerende bestemmelser er i overensstemmelse med kommuneplanens rammer. I lokalplanen fastes en maksimal bebyggelsesprocent på xx for den enkelte ejendom og en maksimal bygningshøjde på xx meter.

Støjbestemmelser

Bestemmelser om støj er fastlagt i kommuneplanen. Støjbelastningen for virksomhed må ikke overstige 60/60/60 dB (A) uden for egen grundgrænse inden for lokalplanområdet. Erhverv inden for lokalplanområdet skal overholde grænseværdier for virksomhedsstøj i nærliggende områder og ved fritliggende boliger i det åbne land i henhold til Miljøstyrelsens vejledninger. Lokalplanen giver ikke mulighed for støjfølsomme anvendelser inden for området, dvs. fx boliger, kontor- og hotelvirksomhed mv.

Lugt, støv og luftforurening

Virksomheder inden for området skal overholde gældende grænseværdier for emissioner fastat i medfør af miljøbeskyttelsesloven. Lokalplanen giver ikke mulighed for anvendelse, der indebærer væsentlig påvirkning af omgivelserne med lugt og støv.

 

Bindinger

Lokalplanen skal respektere rammer og bindinger fra kommuneplanen. For at bringe lokalplanen i overensstemmelse med kommuneplanen er der udarbejdet ændring xx til Kommuneplan 2018-2030. Herunder redegøres for bindingen, der er relevant for området. Desuden angives hvordan lokalplanen forholder sig til de enkelte bindinger. Nedenstående forhold uddybes i miljørapporten / miljøkonsekvensrapporten.


Beskyttet dige

I områdets sydøstlige del findes et beskyttet dige. Jord- og stendiger er beskyttet i museumslovens § 29a. Digernes tilstand ikke må ændres.

Skiltning i det åbne land:
Der må ikke opsættes plakater, afbildninger, fritstående skilte, lysreklamer og andre indretninger i reklame- og propagandaøjemed i det åbne land, jf. Naturbeskyttelseslovens
§ 21. Tilsyn med skiltning i det åbne land på ejendomme, der grænser op til statsvejnettet, føres af Vejdirektoratet.

Trafik:
Området er omfattet af byggelinjer fra de omkringliggende veje. Mod E20 Esbjergmotorvejen findes der dels en byggelinje på 50 meter fra vejudlæggets midte, dels en byggelinje på 25 meter ifm. frakørselsrampen ved Kors Kroen. Derudover findes der en byggelinje på 25 meter fra vejmidten ifm. Tingvejen. Indenfor byggelinjerne må der ikke placeres faste anlæg, her underbygninger, uden vejdirektoratets samtykke. Der kan hunde oprettes beplantning og haveanlæg.

 

Lufthavnshøjdegrænseplan

Lokalplanområdet ligger indenfor lufthavnens højdegrænseplan, hvilken medfører restriktioner om bygningers højde. Lufthavns højdegrænseplan er uden betydning for lokalplanens realisering, da der i henhold til lokalplanens bestemmelser ikke tillades bebyggelse med en højde, der overstiger xx meter over terræn, mens højspændingsanlæg ikke overstiger 32 meter over terræn.

Af hensyn til at minimere risikoen for større flokke vandfugle og konflikt med lufttrafikken fra Esbjerg Lufthavn, skal regnvandsbassin udforme med smalt vandspejl mellem opdrætter, med så stor vanddybde som mulig, høje kanter på min. 0,5 meter og med tæt træbeplantning tæt ved bassinkanter.

Jordforurening:
Ifølge kommuneplanen skal der ved lokalplanlægning tages stilling til forureningskortlagte arealer indenfor lokalplanområdet.

Der er ikke registreret V1 eller V2-kortlagte arealer med kendskab til konkret
forurening inden for lokalplanområdet.

Ved jordflytning fra de V1-kortlagte områder skal der forinden ske anmeldelse til Esbjerg Kommune. Ved den endelige vedtagelse vil lokalplanområdet overgå til byzone. Ifølge Jordforureningslovens §50a anses al jord i byzone som udgangspunkt for at være lettere
forurenet (områdeklassificering). Derfor skal der ved et regulativ tages stilling til, om det område der overgår fra landzone til byzone, skal undtages for områdeklassificeringen.

Andre bindinger:
Bevaringsværdige bygninger inden for SAVE bevaringsværdier 1-5 er udpeget i kommuneplanen. Esbjerg Kommunes bevaringsstrategi tilstræber at bevare de bevaringsværdige bygninger i de afgrænsede kulturmiljøområder og bygninger med bevaringsværdi 1-3 uden for de afgrænsede kulturmiljøområder.

Ejendommen Grimstrupvej 125 er udpeget med bevaringsværdi 5 og tillades nedrevet.

 

Spildevandsplanen

Området skal inddrages i Spildevandsplan 2016-2021 med et tillæg til denne.
Området separatkloakeres, så skal der indsættes og bestemmes med følgende ordlyd: ”Som minimum skal tag- og overfladevand fra 20% af ejendommens areal nedsatte på egen grund.”
Området spildevandskloakeres skal ikke indsættes og bestemmes, men så skal anlægges til nedsat oprettelse på ejendommen.

 

Gældende lokalplaner og byplanvedtægter

Inden for lokalplanområdet er der ingen gældende lokalplaner eller byplanvedtægter.