Anlæg i lokalplanområdet, der må antages at påvirke miljøet væsentligt, må ikke påbegyndes, før der er meddelt en § 25-tilladelse i henhold til Miljøvurderingsloven på baggrund af en miljørapport/miljøkonsekvensrapport (VVM).
Ifølge Miljøvurderingsloven - Bekendtgørelse nr. 448 af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) af 10/05/2017 - skal planer, der kan forventes at få væsentlige indvirkninger på miljøet, ledsages af en miljøvurdering (miljørapport).
Esbjerg Kommune har vurderet, at lokalplan og kommuneplanændring har en karakter, der vil kunne få væsentlig indvirkning på miljøet, jf. miljøvurderingslovens § 8 stk. 1, nr. 3. Der er derfor gennemført miljøvurdering af planforslagene.
På baggrund af en afgrænsning og høring af berørte myndigheder omfatter miljørapporten følgende emner:
- Landskab - Visuel påvirkning, samt lyspåvirkning.
- Kulturarv - Bevaringsværdig bygninger samt en del fortidsminder
- Natur og biodiversitet – Beskyttet mose og vandløb,
- Vand – Tilstands ændring, derfor overfladevand, regnvandshåndtering og recipienter
- Spildevand – Trykledning mod John Tranums Vej eller til Skads med underføring af motorvejen
- Luft og klima - Lokale luftkvalitet
- Jordbund - Risiko for jordforurening, vand og tankanlæg
- Befolkning og trafik – Trafiksikkerheden og trafik påvirkning af omkringliggende byer
- Menneskers sundhed – Støjgrænser ved boliger, attraktivt ude og inde arealer
Konkrete projekter og virksomhedstyper, der ønskes realiseret inden for lokalplanområdet kan være omfattet af pligt til miljøkonsekvensvurdering (VVM) af det enkelte projekt.
Anlæg i lokalplanområdet, der må antages at påvirke miljøet væsentligt, må ikke påbegyndes, før der er meddelt en § 25-tilladelse i henhold til miljøvurderingsloven på baggrund af en miljøkonsekvensrapport (VVM)