Bestemmelser
Lokalplanen har til formål
at fastsætte rammerne for at etablere et område til bolig og erhverv,
at give mulighed for at opføre attraktive, moderne boliger i Sædding,
at sikre fælles friarealer med en grøn karakter,
at sikre forbindelse til det omkringliggende vej- og stinet,
at sikre, at opholdsarealer og områder til miljøfølsom anvendelse ikke skærper miljøkravene til erhvervsområder.
Lokalplanen afgrænses som vist på Matrikelkort Bilag A og omfatter matr.nr. 15im Sædding By, Guldager.
3.1
Lokalplanområdet må kun anvendes til etageboliger og erhverv i virksomhedsklasse 1, som almindeligvis kan udføres i et beboelsesområde, f.eks. frisør, ejendoms-, advokat-, revisor- og arkitektvirksomhed og lign. liberale erhverv samt dagpleje og lign. under forudsætning af:
- At virksomheden drives af den, der bebor den pågældende
- At virksomheden efter Esbjerg Kommunes skøn drives på en sådan måde, at ejendommens karakter af beboelse ikke ændres.
- At virksomheden ikke medfører ulempe for de
- At virksomheden ikke medfører behov for yderligere parkering. Parkering skal foregå på egen grund, og erhvervsudøvelsen ikke medføre belastende trafik eller anden ulempe for de
- At virksomheden højest udgør 25 % af
- At der højest er ét skilt pr. virksomhed, og at skiltets areal højest er 0,75 m2. Farverne på skiltet må ikke være signalfarver. Skiltet skal sidde plant på virksomhedens
Der kan ikke tillades anden type virksomhed.
Mobiltelefonmast
3.2
Der må ikke opsættes mobiltelefonantenner.
4.1
Lokalplanområdet må ikke udstykkes.
5.1
Lokalplanområdet skal vejbetjenes fra Ådalsparken med én adgang med en placering i princippet som vist på Lokalplankortet, Bilag B.
5.2
I byggefelt D skal der sikres et område til etablering af fælles affaldshåndtering.
5.3
Kørearealer skal indrettes, så der er vendemuligheder for lastbiler. Der må ikke ske bakning til/fra offentlig vej (Ådalsparken).
5.4
Områdets veje skal indrettes således, at affaldshåndtering kan ske uden bakning med lastbil, der hvor der naturligt er fodgængertrafik.
5.5
Indenfor lokalplanområdet, skal der etableres stiforbindelse til den eksisterende sti, som løber langs med Tarphagevej, som vist i princippet på lokalplankort, Bilag B.
5.6
Til hver etagebolig i området, skal der min. anlægges 1,5 parkeringsbås, enten som carport eller uden overdækning.
5.7
For hver 100 m2 erhvervsareal, skal der min. etableres 1 parkeringsbås.
5.8
Parkeringspladser indenfor en afstand af 5 m fra lokalplangrænsen mod Ådalsparken og Gudenåvej skal afskærmes mod vej med hæk- eller purbeplantning af bøg.
5.9
Parkeringspladser til mere end 8 biler, skal etableres min. 2 m fra delområdegrænsen og skal afskærmes med hæk- eller purbeplantning af bøg.
5.10
Afskærmning med hæk- eller purbeplantning af bøg skal laves i et jordbed med en bredde på mindst 1 ½ m.
5.11
For parkeringspladser til mere end 8 biler gælder, at parkerings- og adgangsarealer skal have et grønt udseende. Parkeringsarealer skal forsynes med spredt træbeplantning i grøn bund svarende til et træ for mindst hver 8. parkeringsbås. Plantebede skal være minimum 5 x 5 m svarende til arealet på to parkeringsbåse.
5.12
Henstilling af busser samt last- og flytte- og fragtbiler og lign. på eller over 3.500 kg, må ikke finde sted inden for lokalplanområdet.
Ingen bestemmelser.
7.1
Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 75%.
7.2
Bebyggelse, herunder altaner, skal placeres indenfor byggefelterne med de anviste afstande til matrikelskel, som vist på Lokalplankortet, Bilag B.
7.3
Bebyggelse i byggefelt A må max have 4 etager, og max have en samlet højde på max. 17 m.
7.4
Bebyggelse i byggefelt B1 og B2 må max opføres med 2 etager.
7.5
Bebyggelse i byggefelt C må max. opføres med 1 etage, og have en samlet højde på max. 7 m.
7.6
Bebyggelse i byggefelt D må max. have 1 etage, og have en samlet højde på max 2,5 m.
7.7
På de ubebyggede arealer må der etableres mindre bygninger som legepladser, bålhytter mv. Der må max. etableres op til 100 m² overdækket areal, fordelt på maksimalt 50 m² pr. bygning.
7.8
Der må ikke etableres mikro- eller minivindmøller inden for området.
8.1
Bygninger i byggefelt A, B1, B2 og C skal opføres med ydervægge kun som blankt murværk af teglsten i røde, brune eller gule nuancer, eller som én farvekombination heraf, dog må dele af facade- og gavlpartierne på bebyggelsen på den enkelte ejendom udføres i andre materialer f.eks. træ, zink, kobber eller glas.
8.2
Bygninger i byggefelt D skal opføres i sortmalet træ.
8.3
Tage i byggefelt A, B1, B2 og C skal opføres med en taghældning på 300 - 500.
Tage må afvalmes.
8.4
Tage i byggefelt D skal enten udføres med fladt tag eller med en ensidig taghældning på maksimalt 15o.
8.5
Tage i byggefelt A, B1 og B2 må kun beklædes med tagsten.
8.6
Tagsten skal enten være af tegl, beton eller antirefleksbehandlede solceller.
8.7
Solceller skal fremstå som individuelle tagsten med en synlig størrelse på maks. 50 x 50 cm og i samme form og farve som bebyggelsens øvrige tagsten.
8.8
Tage i byggefelt C skal enten udføres i glas eller i overensstemmelse med
- § 7.5-7.7.
8.9
Tage i byggefelt D skal enten udføres med sort tagmateriale eller med sedum.
8.10
Altaner må ikke have en dybde på mere end 2 m og en længde på mere end 5 m.
8.11
Trapper skal integreres i bygninger, dvs. at udvendige trapper ikke er tilladt i området.
9.1
I lokalplanområdet skal der etableres udendørs opholdsarealer, som overholder Miljøstyrelsen vejledende støjgrænser mht. vejstøj og virksomhedsstøj, herunder på altaner og terrasser.
9.2
Støjbelastede altaner, hvor støjgrænserne ikke kan overholdes, medregnes ikke i opgørelsen af opholdsareal/friareal.
9.3
For erhverv skal der etableres opholdsareal som overholder Miljøstyrelsen vejledende støjgrænser mht. vejstøj og virksomhedsstøj, svarende til min. 5% af arealet til erhvervsformål.
9.4
For boliger skal der etableres opholdsareal som overholder Miljøstyrelsen vejledende støjgrænser mht. vejstøj og virksomhedsstøj, svarende til min. 25% af arealet til boligformål.
9.5
I området skal der sikres et sammenhængende opholdsareal som overholder Miljøstyrelsen vejledende støjgrænser mht. vejstøj og virksomhedsstøj, på min. 500 m².
9.6
Det skal ved målinger eller beregninger dokumenteres, at opholdsarealerne overholder Miljøstyrelsen vejledende støjgrænser mht. vejstøj og virksomhedsstøj.
9.8
Hegn og plankeværk skal enten udføres i sortmalet træ eller som plantevægge. På den strækning der er markeret med grå signatur for hegn på lokalplankortet, Bilag B, må højden maksimalt være 2,3 m, og i alle andre områder må højden på hegn maksimalt være 1,6 m.
9.9
Tag- og overfladevand fra mindst 65 % af ejendommens areal, skal nedsives på egen grund.
9.10
Til forsinkelse af regnvand, må der etableres forskellige LARløsninger, her under etablering af forsinkelses- og nedsivningsbassing, nedsivningsgrøfter, brug er permeabel belægning mv.
9.11
Der må ikke foretages terrænreguleringer på mere end +/- 0,5 m i forhold til eksisterende terræn.
9.12
Terrænreguleringer tættere ved naboskel end 2 m, må ikke foretages med en hældning stejlere end 1:3, dvs. 33,3 cm pr. m.
9.13
Udendørs oplagring må kun ske bag afskærmning og må ikke fremstå synligt mod omgivelserne.
Ingen bestemmelser.
11.1
Ny bebyggelse og anlæg må ikke tages i brug før:
- de i § 5 nævnte veje og stier er etablerede;
- de i § 5 nævnte parkeringsarealer er etablerede;
- de i § 9 nævnte fri- opholdsarealer er etablerede;
- den i § 9 nævnte beplantning er etablerede;
- den i § jf. §§ 8.9-8.10 nævnte overflade- og spildevand er håndteret.
11.2
Indenfor lokalplanområdet kan der være områder, der bliver kortlagt iht. Lov om forurenet jord.
For disse områder gælder det at:
- Esbjerg Kommune skal give tilladelse efter jordforureningslovens § 8, inden ejendommene tages i brug til miljøfølsom anvendelse.
- Før jord flyttes fra et kortlagt areal, skal det anmeldes til Esbjerg Kommune.
- Der skal udarbejdes en jordhåndteringsplan således, at overskudsjord håndteres under hensyntagen til forureningsniveau.
11.4
Før ny bebyggelse tages i brug, skal det via målinger eller beregninger fra et akkrediteret støjfirma dokumenteres, at Miljøstyrelsen vejledende støjgrænser mht. vejstøj og virksomhedsstøj kan overholdes. Mht. vejstøj skal der dokumenteres, at der etableres tilstrækkelige opholdsarealer, som ikke er støjbelastede over grænseværdierne. Hvor facadeværdien er overskredet, skal der etableres specialvinduer i beboelsesrum så krav til indendørs støj for åbne vinduer er overholdt. Mht. virksomhedsstøj skal der redegøres for hvilke foranstaltninger der etableres, og dokumenteres, at grænseværdierne kan overholdes på alle opholdsarealer. Mht. indendørsstøj for åbne vinduer i beboelsesrum skal der, ligesom ved vejstøj, etableres specialvinduer i de beboelsesrum, hvor facadeværdien er overskredet, så krav til indendørs støj for åbne vinduer er overholdt.
10.1
Ved lokalplanens endelige vedtagelse og anmeldelse til PlansystemDK aflyses Lokalplan nr. 437 indenfor nærværende lokalplans område.
Forslag til Lokalplan nr. 02-020-0001 udarbejdet efter Lov om planlægning, blev godkendt af Esbjerg Byråd den 4. august 2020.
Lokalplan nr. 02-020-0001 er udarbejdet efter Lov om planlægning, er vedtaget af Esbjerg Byråd, Plan og Miljøudvalget, den 03. november 2020.
Jesper Frost Rasmussen, Borgmester
Erik Jespersen, Direktør for Teknik & Miljø