Bestemmelser
Lokalplanen har til formål
at sikre området udlagt til centerformål med boliger på 1.sal,
at nybyggeri arkitektonisk tilpasses det eksisterende butiksbyggeri i lokalplanområdet,
at sikre en afskærmende beplantning og
at sikre en hensigtsmæssig trafikal betjening af området
- Lokalplanen afgrænses som vist på Matrikelkort Bilag A og omfatter matr.nr. 1lz, 1yn og dele af 1ait Strandby, Esbjerg.
- Lokalplanområdet er beliggende i byzone, og vedbliver ved lokalplanens endelige vedtagelse at være byzone.
- Lokalplanområdet må kun anvendes til centerområde dvs. butikker, der betjener lokalområdet, boliger, sundhedserhverv, serviceerhverv, liberalt erhverv, kontorerhverv, fritidskulturelle tilbud, fritids- og oplevelseserhverv, herunder tilhørende parkering, opholdsarealer og tekniske anlæg til fordel for området.
- Der må indenfor lokalplanområdet kun etableres én dagligvarebutik med et samlet bruttoetageareal på maksimalt 1.200 m2, beregnet ud fra planlovens bestemmelserne om butiksstørrelser.
- Inden for området må der opføres transformerstationer og lignende til områdets forsyning på op til 20 m2 bebygget areal og ikke højere end 4 m over terræn. Bebyggelsen skal indpasses i omgivelserne eller afskærmes med beplantning.
- B3 må kun anvendes til sekundærbebyggelse såsom affaldsrum, cykelparkering eller depotrum. Der tillades ikke bebyggelser til opholdsrum
- Ingen særlige bestemmelser
- Området skal vejbetjenes fra Stormgade og Strandby Kirkevej i overensstemmelse med principperne vist på Lokalplankort, Bilag B.
- Varelevering til lokalplanområdet må kun foretages med indkørsel ved den på kortbilag B viste vejadgang fra Stormgade og med udkørsel ved den på kortbilag B viste udkørsel ved Strandby Kirkevej.
- Lokalplanområdet skal indrettes, således at der ikke er varelevering i områder hvor der færdes kunder.
- Kørearealerne indenfor lokalplanområdet skal indrettes så køretøjer ikke bakker til og fra offentlig vej eller over fortove og gangarealer.
- Der skal sikres oversigtsareal ved udkørsel, således som vist på lokalplankortet, Bilag B. Oversigtsarealerne endelige placering fastsættes ved tilladelse til ny vejadgang.
- I lokalplanområdet skal der udlægges 1. parkeringsbås pr.
- 25 m² butik
- 50 m² øvrigt erhvervsareal og
- 1 pr. bolig.
- Parkeringsarealer kan indrettes i princippet som vist på kortbilag C.
- Der skal etableres indramning af parkeringsarealer mod Strandby Kirkevej i form af et grønt bælte på min. 1 m bredde som vist på kortbilag B. Det grønne bælte skal beplantes med græs og/eller hæk. Græs må suppleres med vilde blomster eller vilde græsser. Hækbeplantning må max have en højde på 0,8 m.
- Ved anlæg af parkeringspladser på terræn, skal et areal, svarende til hver 8. parkeringsplads udføres som grønt areal med spredt træbeplantning på grøn bund.
- Der skal i tilknytning til kundeindgangen etableres cykelparkeringspladser, der svarer til mindst én plads pr. 200 m2 bruttoetageareal til dagligvarebutik.
- Henstilling af uindregisterede busser, last- og flytte- og fragtbiler og lign. på eller over 500 kg, må ikke finde sted indenfor lokalplanområdet om natten.
- Nye tekniske forsyningsledninger, herunder højspænding, lavspænding, telefon og antenne, skal fremføres som jordkabler.
- Ny bebyggelse til bolig og erhverv skal placeres indenfor byggefeltet B1 som vist på kortbilag B.
- Bebyggelsesprocenten for hver enkelt ejendom må ikke overstige 40 %
- Bebyggelsen byggefelt B1 må opføres i 2 etager og må ikke overstige 10 m.
- Butikker og erhverv må kun etableres i stueetagen i byggefelt B1.
- Boliger må kun etableres på første sal i byggefelt B1, dog undtaget adgangsarealer, depotrum og øvrige sekundære rum.
- Ny bebyggelse til affaldshåndtering, cykelparkering, opbevaring, depotrum for viceværk og tilsvarende sekundære anvendelser, må kun opføres indenfor byggefelt B1, B2 og B3.
- Bebyggelsen i byggefelt B2 må ikke have en bygningshøjde på mere end 7 m inkl. værn.
- Bebyggelsen i byggefelt B3 må ikke have en bygningshøjde på mere end 3,5 m.
- Kundevognsskure må placeres i hele lokalplanområdet, dog min. 2,5 m fra skel mod veje og 5 m fra skel mod boliger.
- Kundevognsskure må ikke være højere end 2,5 m.
- Bebyggelsens facade i byggefelt B1 skal udføres i tegl som blank mur hvor facadepartier, der svarer til maks. 50 % af facadens areal, eksklusive vinduer og døre, må udføres i andet materiale som trælameller, skifer eller facadeplader.
- Mindre bebyggelse udenfor byggefelt B1, herunder kundevognsskjul, cykelskure og lignende byggeri, samt tekniske bygninger til områdets forsyning og drift, skal opføres i andre materialer herunder tegl, glas, træ, metal eller pladebeklædning.
- Tage skal fremstå med sort tagpap, sedum eller sorte metalplader.
- Nødvendige tekniske installationer og anlæg skal afskærmes eller placeres så de ikke virker skæmmende for bebyggelsens helhed og arkitektur.
- Tekniske installationer på tage skal beklædes i samme materiale som facader, som f.eks. trælameller, tegl eller sammenhængende træ- og metalpartier.
- Der må kun opstilles solceller på flade tage indenfor byggefelt B1. Solceller må ikke have en højde på mere end 30 cm fra tagflade/kronekanten til solcelles overkant.
- Solceller skal installeres så de ikke medfører blændingsgener for naboer, genboer og forbipasserende.
- Bygninger i byggefelt B1 skal udformes med tag med ensidig taghældning, fladt tag eller med saddeltag. Taghældning på tag med ensidig taghældning skal være mellem 15º og 30º og mellem 30º og 50º på saddeltag. Garager, carporte og udhuse udenfor byggefelt B1 må udføres med mindre taghældning end 15º og i andre materialer.
- Tagterrasser skal afskærmes op til en højde på mindst 1,2 meter for indblik.
Skiltning generelt
- Der må på den enkelte ejendom kun skiltes for erhverv hjemmehørende på ejendommen.
- Skiltning skal fremtræde enkelt og informativ, og skal i omfang, udformning og farve tilpasses bebyggelsens størrelse og fagdeling, samt det samlede gadebillede.
- Belysning af skilte må ikke medføre blændingsgener for trafikanter, naboer og genboer.
- Skilte med blink, løbende lys eller roterende motor må ikke opsættes. LED skærme og billbord til reklamer tillades ikke.
- Al skiltning indenfor lokalplanområdet skal respektere vejreglernes bestemmelser om oversigt.
- Opstilling af flagstænger, beachflag og lignende er ikke tilladt.
Facadeskilte
- Facadeskiltning skal etableres plant på bebyggelsens facade, gavl eller tagudhæng, og må ikke overstige bebyggelsens tag, ej heller være gennemgående for hele bebyggelsens længde. Der tillades imidlertid to udhængsskilte med en maks. højde på 1 m og bredde på 1,2 m, f.eks. ved flaskeindleveringen.
- Facadeskiltning gives en maksimal højde på 1,5 m og en bredde på maksimalt 4 m og må kun udføres som enkelt bogstaver, symboler og firmalogo, og må ikke få karakter af facadebeklædning.
- Tekst og logo i facadeskilte skal være indvendig belyst eller kan etableres som coronabelysning med bogstaver med bagudrettet lys på facaden.
- Der må kun etableres facadeskilte på bygninger i byggefelt B1, dog ikke mindre bebyggelse som f.eks. kundevognsskjul og tekniske anlæg til områdets forsyning og drift.
Skiltepyloner
- Der må indenfor lokalplanområdet placeres 2 skiltepyloner, som vist på kortbilag B.
- Skiltepylonen må maksimalt være 6 m høj og 1,5 m bred.
- På pyloner må kun logo og/eller tekst oplyses og ikke søjlen som helhed. LED belysning tillades ikke.
Hegn
- Mod nabobebyggelse skal der etableres fornødent hegn eller mur med en højde på op til 3 m, således som vist på lokalplankort Bilag B, med henblik på afskærmning mod støj.
- Støjafskærmning skal beplantes med stedsegrønne klatreplanter eller etableres som en integreret del af hækbeplantning.
- Langs områdets afgrænsning mod matr.nr. 1xu, 1aiv, 1ait og 1akp Strandby, Esbjerg Jorder skal der etableres beplantningsbælte med en bredde på minimum 1,5 m som vist på lokalplankort kortbilag med en afskærmende busk- eller hækbeplantning op til 2 m.
Belægning og nedsivning
- Som minimum skal tag- og overfladevand fra 40 % af ejendommens areal nedsives.
- Til nedsivning eller forsinkelse af regnvand, må der etableres forskellige LAR-løsninger som f.eks. etablering af forsinkelses- og nedsivningskassetter, brug af permeabel belægning mv.
Afskærmning
- Anlæg til udendørs oplag, herunder opsamling af affald og genbrugsmaterialer som papir, glas, metal og lignende, skal placeres i forbindelse med varegården. Oplag skal være bag og under afskærmning/overdækning, der har samme karakter som varegårdens facade, det ikke er synligt for omgivelserne.
Opholdsarealer
- Opholdsarealer til boligerne etableres som tagterrasser på 1. sal i byggefelt B1 og B2. Opholdsarealerne skal afskærmes mod støj.
- Der skal etableres opholdsareal til butikkens ansatte på minimum 2 % af det samlede bruttoetageareal til butiksformål.
- Der stilles ikke krav til en grundejerforening.
Ny bebyggelse og anlæg må ikke tages i brug før:
de i § 5 nævnte parkeringsarealer er etablerede;
den i § 5 nævnte hæk- eller græsbeplantning er etableret;
den i § 9 nævnte støjafskærmning er etableret;
at det ved beregninger er dokumenteret, at de vejledende støjgrænser fra Miljøstyrelsen overholdes;
det i § 9 nævnte opholdsareal er etableret;
det i § 9 nævnte anlæg til nedsivning eller forsinkelse af regnvand er etableret.
Efter den endelige vedtagelse og offentlige bekendtgørelse af denne lokalplan ophæves og aflyses følgende lokalplaner:
- Lokalplan 502, vedtaget den 25/9 2006 samt
- De dele af byplanvedtægt nr. 9, vedtaget af Esbjerg Byråd den 29/4 1960 som Lokalplan 01-040-0004 også dækker.
Ovenstående forslag til Lokalplan nr. 01-040-0004 udarbejdet efter Lov om planlægning, er vedtaget af Plan & Byudviklingsudvalget i Esbjerg den x. xxxx 202x.
Jesper Frost Rasmussen, Borgmester
Rikke Vestergaard, Direktør for Teknik & Miljø