Ubebyggede arealer

Lokalplanens rekreative områder skal sikre attraktive opholds- og friarealer for beboerne i området, og samtidig fungerer som et bindeled mellem Parkvej og boligbebyggelsen. For at sikre en god overgang mellem vejens forløb og de omkringliggende bolig- og landområder, gives der plads til de eksisterende træer og plantebælter som fastholdes omkring Parkvej. 

Gennem hele boligbebyggelsen etableres der en større blågrøn rekreativ forbindelse, som skal være en attraktiv, sikker og oplevelsesrig sti forbindelse (Kilen). Forbindelsen udlægges som skolesti og etableres som en blandet cykel- og gangsti for at samle de bløde trafikanter. Ved at bruge forskellige LAR løsninger, vil der blive lagt ekstra vægt på at skabe sikre vejkrydsninger. Inde i boligområdet vil stien udformes i et dynamisk forløb, dette vil medvirke til at sænke cykelhastigheden, og indbyde til ophold og forskellige aktiviteter.

           
Eksempel på udtryk af Kilen, billede af SCAPE/Ty Cole          Skitse af boliger og LAR løsninger i Kilen

I lokalplansområdet udlægges der arealer til grønne aktivitetspladser, som kan bruges til sport, legepladser, naturhaver og mere. I området findes også større grønne rekreative arealer som er udlagt til regnvandsbassiner med et naturpræget udtryk. Syd for Parkvej etableres en naturlegeplads i skoven, med plads borde/bænke-sæt og andre faciliteter for fællesophold og leg. For at omdanne skoven til et brugbart friareal med plads til stier, opholdsarealer og naturlegepladsen, bliver beplantningen trimmet på udvalgte steder.

                         
Eksempel på udseende af grøn aktivitet billede: onekindesign         Eksempel på en naturlegeplads 

Nord for Parkvej etableres en "Nabo-plads", dette skal være et åbent og multifunktionelt område, med mulighed for store og små fællesarrangementer. Derfor skal arealet holdes relativt frit sådan, at der er plads til mange forskellige aktiviteter såsom, byttedage, cykelworkshops, fælles bio, sydage, og andre aktivitets dage. Der kan på området også etableres et fælleshus. Længere nede af kilen, mod nord, gøres der plads til fællesbede og køkkenhaver eller et oplevelsesområde, hvor man kan dyrke og lære om bær, frugter og krydderurter og diverse spiseligt grønt. 


Eksempel på Nabo-plads, Illustration af Orbicon

De beplantede arealer inden for Kilen består primært af bede og regnvandsbede. Disse kan udformes som hævede og sænkede arealer. Der anvendes overvejende europæiske hjemmehørende og egnskarakteristisk beplantning i området, for at styrke de lokale naturværdier. Langs Kilen kan bedene markeres med en betonkant, der også kan bruges til ophold samt til at sikre cykelisterne. En svagt konveks rende vil forbinde de enkelte bede, og man vil derfor af og til kunne opleve vand, der løber i renderne, når der har været større regnhændelser.

Omkring Parkvej etableres to plantebælter, hvor den eksisterende skovkant og de kirsebærtræer, der er på nordsiden af Parkvej, bliver det bærende element. For at skabe en genkendelighed i området vil dele af beplantningen blive trimmet sådan, at der gøres plads til ny bevoksning med et ensartet præg. Plantebælterne vil blive gennemskåret af vejadgangen og den rekreative forbindelse, disse indgange bør markeres med større opstammede træer og lave blomstrende stauder.

For at sikre trygge rammer for færdsel og ophold på boligveje og fælles arealer, stilles der krav om, at forhaver skal være åbne og lette. Levende hegn ud mod veje og opholdsarealer må ikke være højere end 1 meter. Vinduer i facader mod boligvejene må ikke skjules af træer og buske, der derved hindrer udsyn til vejene.