Beliggenhed:
Lokalplanområdet omfatter matriklerne 2aa, 2t, 2s, 2d samt del af 3g i Sønderhøe By, Bramming. Området er
beliggende i landzone i den østlige del af Bramming, ved Parkvej.
Området omfatter ca. 18 hektar og anvendes i dag hovedsageligt som jordbrugsområde bestående af
marker i omdrift. Lokalplanområdet vil give plads til et boligområde med omkring 150 boliger af varierende type.
Lokalplanområdet kan ses som to dele, da Parkvej gennemskærer området. Den sydlige del af lokalplanområdet er mod vest afgrænset af et plantebælte, der ligger i det eksisterende boligområde. Mod syd er området afgrænset af Høe Bæk og mod øst et beskyttet sten- og jorddige.
Plantebælte mod eksisterende boligområde Høe Bæk i sydlige ende
Sten- og jorddige mod øst
Den nordlige del af lokalplanområdet er mod vest afgrænset af en privatejet skov, og mod øst et sten- og jorddige. Mod nord ligger endnu en privatejet skov, hvor denne er udpeget som fredskov og i det nordvestlige hjørne gennemskæres en del af lokalplanområdet af en højspændingsledning.
Privatejet skov mod vest Sten- og jorddige mod øst
Nordvest for Parkvej ved starten af lokalplanområdet ligger en virksomhed, hvor støj er en faktor. Inden lokalplanens vedtagelse ligger der en landbrugsejendom i midten af området med adgang til Parkvej. Bygningen har ingen bevaringsværdi og hvis lokalplanen vedtages, vil landbruget nedlægges og bygningerne fjernes.
Terræn:
Terrænet i området har højeste punkt omkring Parkvej, cirka i kote 15, hvor terrænet skilles i to retninger. Fra højeste punkt mod Høe Bæk i den sydvestlige retning, falder terrænet først svagt, og ca. halvvejs tiltager skråningen af terrænet og ender i kote 10. I den nordvestlige retning falder terrænet svagt hele vejen og ender i kote 12. I den sydlige ende af lokalplanområdet kan der være risiko for højt grundvand, hvilket er beskrevet nærmere i afsnittet "Afledning af regnvand."
Faldene terræn mod syd Høe Bæk som ende punkt
Beplantning:
Den eksisterende beplantning i området består primært af en mindre skov med blandet nåle- og løvtræsbevoksning, et regnvandsbassin og tre bevoksede sten- og jorddiger. Skovens østlige del består af blandede løvtræer med god luft imellem, mens den vestlige del er en smuk tætbevokset nåleskov. Skovens sydlige kant er markeret med en række mindre fyrretræer. Det er hensigten at bevare størstedelen af skovens areal som et grønt rekreativt område. Sten- og jorddigerne i lokalplanområdet er et karakterskabende element, og skal derfor i videst mulig omfang bevares. Diget I midten af lokalplanområdet nord for Parkvej, må dog gennembrydes hvor det er nødvendigt for etablering af veje og stier (Bilag B). De resterende diger i kanten af lokalplanområdet vil forsat være beskyttede af museumsloven.
Løv i forgrunden og nåleskov i baugrunden Regnvands bassin