Baggrunden for denne lokalplan er et ønske om at fortsætte boligudbygningen af den østlige del af Bramming. Området ved Parkvej er fastlagt som hovedområde for boligbyggeri og derfor vil den nye lokalplan blive en realisering af den eksisterende udviklingsplan for Bramming.
Med denne lokalplan er det intensionen at skabe et boligområde, som er mere sammenhængende og har en større tæthed, end man ser i de omkringliggende kvarterer. For at nå dette mål muliggøres en større rekreativ forbindelse (Kilen), som skal støde op til Parkvej og visuelt binde områderne sammen. Kilen vil forbinde området og være det primære rekreative areal. Kilen skal være det bærende element og fungere som et samlingspunkt for beboerne samt lægge fundamentet for et godt og bæredygtigt boligområde. Ligeledes er det lokalplanens intension at bruge Kilen til at skabe en god, sikker og hensigtsmæssig stiforbindelse rundt i området, over Parkvej og til resten af Bramming, skolen og de grønne rekreative områder.
Det er Esbjerg Kommunes ønske, at der sker en intensiv udnyttelse af den landbrugsjord, der inddrages til byformål. Med denne lokalplan muliggøres det derfor, at bygge relativt tæt, på grunde af varierende størrelse. Dette giver plads til omkring 150 boliger i form af bl.a. tæt-lav, etagebyggeri og fritliggende enfamilieshuse.
Med klimaforandringerne kan vi kun forvente større mængder og mere intensiv nedbør. Det er lokalplanens mål at overfladevandet skal håndteres på en bæredygtigt måde, og derfor skal vandet med udnyttelse af landskabets naturlige profil håndteres lokalt. I lokalplanområdet arbejdes der med at håndtere overfladevandet i åbne overfladenære løsninger, der gør vandet til en aktiv del af bebyggelsen. Vejenes vand ledes så vidt muligt mod Kilen, hvorefter det håndteres i diverse LAR løsninger, for eksempel regnvandsbede, forsinkelsesbassiner, render m.m. Til sidst vil det tilbageværende vand blive ledt ud i et større regnvandsbassin til yderligere håndtering.