Bestemmelser
Lokalplanen har til formål:
- at muliggøre etablering af et velfungerende og sammenhængende boligområde med et varieret udbud af boligtyper i tæt/lav, etageboliger og åben/lav bebyggelse,
- at sikre etablering af velbeliggende grønne fri- og opholdsarealer,
- at sikre et sammenhængende stisystem med forbindelse til eksisterende byområde og områdets grønne omgivelser
- at sikre vejadgang fra Parkvej
- at bevare og beskytte mest mulig af beplantningen, sten- og jorddigerne samt Høe Bæk
Lokalplanen afgrænses som vist på Matrikelkort Bilag A og inkluderer matrikelnummer 2aa, 2t, 2s, 2d og del af 3g, Sønderhøe By, Bramming, samt alle parceller, der efter byrådets 1. behandling af lokalplanen udstykkes heraf.
Ved lokalplanens endelige vedtagelse overføres lokalplanområdet helt fra landzone til byzone.
Området opdeles som vist på lokalplankortet bilag B i delområderne A til E.
Lokalplanområdet udlægges til boligformål, boliger må kun anvendes til helårsbeboelse.
Området opdeles som vist på lokalplankortet bilag B i delområder med følgende anvendelser:
- Delområde A og B, må kun anvendes til åben-lav bebyggelse i form af fritliggende enfamiliehus, stier, veje og vandhåndtering.
- Delområde C, må kun anvendes til enten etageboliger, tæt-lave boliger i form af klynge, række-, dobbelt- samt kædehuse eller som åben-lav bebyggelse i form af fritliggende enfamiliehuse.
- Delområde D, må kun anvendes til grønt område med anlæg til håndtering af overfladevand fra bebyggelse og veje. Disse arealer kan beplantes, så de får et grønt udtryk, og må ikke bebygges. Der kan anlægges stier, opstilles legeredskaber, bænke og lignende til leg og ophold. Der må opsættes anlæg til områdets tekniske forsyning jævnfør § 3.4.
- Delområde E, må kun anvendes til grønt rekreativt område, beplantningsbælter, legeplads stier og veje.
- De grønne aktivitetsrum, må kun anvendes til et nedsænket grønt rekreativt område, som også kan fungerer som et forsinkelsesbassin ved ekstreme regnhændelser. Området kan beplantes med fx bærbuske og frugttræer eller bruges til leg og andre fællesaktiviteter. Der kan opstilles legeredskaber, bænke og lignende som understøtter anvendelse til leg og ophold.
- Naturlegeplads, må kun anvendes til stier, legepladser, grønne områder, håndtering af overfladevand. Der kan opstilles legeredskaber, bænke, pavilloner og lignende som understøtter anvendelse til leg og ophold.
- Kilen mellem punkterne 0, 1, 2, 3 og 4, må kun anvendes til stier, rekreativt areal med beplantning, håndtering af overfladevand samt pumpestationer og skråningsanlæg. Der må opsættes anlæg til områdets tekniske forsyning jævnfør § 3.4. Der må dog foretages vejkrydsninger.
- Nabo-plads må kun anvendes som et større åbent, men sammenhængende areal, hvor der skal være plads til fælles arrangementer. Der kan bygges et fælleshus, med værksted og festlokaler m.m. på maks. 200 m2. Hvis ikke andet er aftalt skal aktiviteter til enhver tid overholde kravende for støj.
I en boligejendom kan der drives virksomhed, som almindeligvis kan udføres i et beboelsesområde, f.eks. frisør, ejendoms-, advokat-, revisor- og arkitektvirksomhed og lign. liberale erhverv samt dagpleje og lign. under
forudsætning af:
- At virksomheden kun drives af den, der bebor den pågældende ejendom.
- At virksomheden efter Esbjerg Kommunes skøn drives på en sådan måde, at ejendommens karakter af beboelse ikke ændres.
- At virksomheden ikke medfører ulempe for de omkringboende.
- At virksomheden ikke medfører behov for yderligere parkering. Parkering skal foregå på egen grund, og erhvervsudøvelsen må ikke medføre belastende trafik eller anden ulempe for de omkringboende.
- At virksomheden højest udgør 25 % af det eksisterende boligetageareal.
- At der højest er ét skilt pr. virksomhed, og at skiltets areal højest er 0,75 m2. Farverne på skiltet må ikke være signalfarver. Skiltet skal sidde plant på ejendommens husmur. Der kan ikke tillades anden type virksomhed.
I lokalplanområdet må der opføres mindre bygninger og tekniske anlæg til områdets forsyning og drift. Bygninger, som for eksempel transformer- og pumpestationer, må opføres med et areal på højst 12 m2 og ikke højere end 2,5 m over terræn. Bygningerne skal udformes og placeres med hensyntagen til omgivelserne og den øvrige bebyggelse, enten som tilbygning, indbygget i bebyggelsen eller afskærmet med beplantning.
Alle tekniske anlæg jf. §3.4 skal placeres i overensstemmelse med anvendelse bestemmelse §3.2.
Hvis ikke de tekniske anlæg kan placeres i de udvalgte områder, kan de frigøres fra § 3.2, hvis der kan dokumenteres minimum 30% forbedring. De 30% kan være fx, serviceret areal, buffer, antal af anlæg, økonomi og andet som har effekt på områdets udstykning og eventuelt fremtidig udstykninger.
I Delområde A, som vist på bilag B, må der ikke udstykkes grunde mindre end 700 m2, ekskl. fælles veje
I Delområde B, som vist på bilag B, må der ikke udstykkes grunde mindre end 500 m2, ekskl. fælles veje
I Delområde C, som vist på bilag B, må der ikke udstykkes grunde til åben-lav bebyggelse mindre end 500 m2, og etageboliger og tæt-lav ikke mindre end 350 m2, begge ekskl. fælles veje og fælles opholdsarealer.
Udstykning af grunde til fælles opholdsareal og parkeringsarealer er ikke omfattet af ovenstående.
Mindre skelreguleringer og udstykning til offentlig vej og sti, samt almen forsynings- eller afløbsledning, afløbsanlæg samt fri- og opholdsareal er tilladt.
Veje
Området skal vejbetjenes fra Parkvej i princippet som vist på bilag B.
Parkvej skal udvides til minimum 5,5 meter og anlægges med hastighedsdæmpende foranstaltninger, svarende til middelhastighed.
Krydsning af Parkvej med bløde trafikanter ved Kilen skal trafiksikres.
Stam- og boligveje anlægges i princippet, som vist på principsnit for veje, bilag D.
Stamveje, skal udlægges i 18 meters bredde og skal anlægges med en kørebanebredde på minimum 5,5 meter og i princippet som vist på bilag D, stamvej.
Kørebanebredden kan, 40m fra Parkvej, indsnævres til 5m.
Boligveje skal udlægges i 9-10 meters bredde. Vejen skal anlægges med en kørebanebredde på 5 meter, i princippet som vist på bilag D, boligveje. Vejen skal anlægges i et forløb med forsætninger der bryder lange stræk og sigtelinjer, i princippet som vist på dispositionsplanen bilag C. Vejen skal tilpasses lav hastighed.
Enkelte steder kan vejen udvides til maks. 12 meters bredde for større areal til regnvandshåndtering, parkeringspladser m.m. Der kan ved forsætningerne placeres parkeringspladser i permeable belægninger, som fx græsarmering.
Boligveje i tæt-lav og etageboligbebyggelse, i delområde C, som angivet på bilag B, skal udlægges i en bredde på minimum 7 meter og anlægges med et 5 meter befæstet areal i princippet som boligvejens vejprofil i bilag D.
Ved al bebyggelse må der kun etableres én overkørsel pr. bolig. Overkørslen kan kun etableres fra en boligvej, og må ikke have en befæstet bredde på mere end 6 m.
Der må anlægges en gående adgang pr. bolig, og må ikke have en befæstet bredde på mere end 1 m.
Der må ikke etableres overkørsler over anlagt gæsteparkering.
Stier
Stier anlægges i princippet som vist på lokalplankort, bilag B, men kan have ændret forløb, hvis det er hensigtsmæssigt.
Vinkelret på Parkvej og mellem punkterne 0, 1, 2, 3, og 4, som angivet på lokalplankort bilag B, udlægges der areal til en gennemgående blå-grøn, dobbeltrettet cykel- og gangsti (Kilen), med plads til håndtering af regnvand jf. §9 og i princippet som vist på dispositionsplan bilag C.
Kilen mellem punkt 1, 2, 3, 4 udlægges i en bredde på minimum 10 meter, hvor stien skal anlægges i en brede på minimum 2 meter, og være med fast belægning.
Stien skal udformes i et dynamisk forløb der bryder den lige linje, i princippet som vist på dispositionsplan bilag C.
Gangstier med vandhåndtering skal udlægges i en bredde på mindst 5m og anlægges med en befæstet bredde på 1-2m og med trug til vandhåndtering, i princippet som vist på bilag B.
Trug skal primært sås til med naturgræs/blomstereng, og bør kun klippes sparsomt for at undgå opvækst af træer og buske. Enkelte steder kan der plantes træer og buske.
Øvrige gangstier skal udlægges i en bredde på mindst 2m, og anlægges med grus eller græs, i princippet som vist på bilag B.
Der skal på egen grund, mindst anlægges følgende parkering:
- 2 p-pladser pr. bolig i åben-lav bebyggelse.
- 1½ p-plads pr. bolig i tæt-lav bebyggelse.
- 1 p-plads pr. bolig i etageboligbebyggelse.
For tæt-lav og etageboligbebyggelse kan der yderlige etableres ½ parkeringsplads pr. bolig i lommer i græsarmering, langs boligvejene inden for den samlede bebyggelse. Handicap parkeringspladers kan udføres i andet materiale.
For etageboligbebyggelse kan parkeringen udformes som fælles p-pladser, hvor der ikke må være længere end 30 meters gående afstand til boligen.
For tæt-lav og etageboligbebyggelse gælder, at fælles parkerings- og adgangsarealer skal have et grønt udseende. Parkeringsarealer skal forsynes med spredt træbeplantning i grøn bund svarende til et træ for mindst hver 8. parkeringsbås.
Plantebede skal udformes minimum svarende størrelsen af en parkeringsbås, men kan skæres af som afslutning. Parkeringsarealet kan anlægges i græsarmering.
Ved mere end en P-plads langs veje skal de etableres parvis med 1 m mellem hvert par.
Der må ikke henstilles uindregistrerede campingvogne, lystbåde, busser, last-, flytte- og fragtbiler på eller over 3.500 kg inden for lokalplanområdet.
Der må ligeledes ikke henstilles campingvogne, lystbåde, trailer busser, last-, flytte- og fragtbiler på vejarealet.
Nye tekniske forsyningsledninger, herunder højspænding, lavspænding, telefon og antenne, skal fremføres som jordkabler.
Højspændingsledningen i nordøst skal jordlægges.
Ledningsanlæg i området skal sikres ved tinglyst deklaration, herunder bestemmelser om vedligeholdelse.
Fælles anlæg til regnvandshåndtering, herunder fx lavningsområder, nedsivningsanlæg og regnvandsbassiner m.m., kan etableres i delområde D
I de øvrige delområder må der etableres lavningsområder, trug, regnbede og vandrender til håndtering af overfladevand.
På hver ejendom kan opsættes én husantenne i en højde, der ikke overstiger tagryggen, antenner og paraboler må ikke være synlig fra veje og stier.
Der må indenfor lokalplanområdet opsættes en mast til mobiltelefonantenner. Masten skal ligge inden for området angivet på lokalplankortet bilag B.
Der må ikke opsættes husstandsvindmøller.
Bebyggelsesprocenten for tæt-lav boliger må ikke overstige 30% for den enkelte matrikel.
Bebyggelsesprocenten for etageboliger boliger må ikke overstige 35% for den enkelte matrikel.
Al tæt-lav og etageboligbebyggelse må maksimalt have en befæstelsesgrad på 35% pr. grund inklusive boligen.
Bebyggelsesprocenten for åben-lav boliger må ikke overstige 30% for den enkelte matrikel.
Al åben-lav bebyggelse må maksimalt have en befæstelsesgrad på 35% pr. grund inklusive boligen.
Boligbebyggelse i delområde A og B må opføres i maks. 1 etager.
Boligbebyggelse i delområde C må opføres i maks. 2 etager.
Al bebyggelse inklusiv integrerede- og sekundær bebyggelse i delområde A skal opføres 2 meter fra matrikelskel mod boligvej, bestemmelsen gælder også for sekundær bebyggelse som garager, carporte, skure, legehuse, drivhuse og lignende. Ved øvrige skel skal al bebygges opføres mindst 2,5 meter fra skel, og mindst 6 meter fra skel mod naturområdet ved Høe bæk.
Gælder ikke mellem de sammenbyggede boliger mod nabo skel og stier.
Pga. mulig høj grundvandstand bør boliger i den østlige del af område A placeres så langt mod nord på grunden som muligt.
Al bebyggelse inklusiv integrerede- og sekundær bebyggelse i delområde B og C skal opføres mindst 5 meter fra skel mod stamvej, kilen og åbent land.
Mod boligveje, stier og øvrige naboskel skal al bebyggelse, opføres mindst 2,5 meter fra skel. Gælder ikke mellem de sammenbyggede boliger
I delområde C inden for den tæt-lave bebyggelse kan bolig og integrerede bygninger sammenbygges.
Illustration af at kun integrerede bygninger kan sammenbygges.
Tagterrasser skal etableres mindst 5 meter fra skel. Tagterrasser beregnes som en etage.
For bebyggelse i en etage med sadeltag og evt. trempel må bygningshøjden ikke overstige 6 meter over eksisterende terræn. Facadehøjden må højest være 3,5 meter målt fra terræn til skæringen mellem facade og tag.
For bebyggelse med fladt tag eller med ensidig taghældning må bygningshøjden ikke overstige 5 meter over eksisterende terræn.
For bebyggelse i to etager må bygningshøjden ikke overstige 7,5 meter over eksisterende terræn.
For tæt-lav og etageboliger må bygningshøjden ikke overstige 1,4m x afstanden til de omkringliggende matrikler udenfor det tæt-lave og etageboliger.
For tæt-lav og etageboliger må bygnings højden ikke overstige 0,4 x afstanden til en anden boligblok på samme grund.
For al bebyggelse må bygningshøjden ikke overstige 1,4m x afstanden til de omkringliggende nabo matrikler og stier. Gælder ikke mellem de sammenbyggede boliger.
For tæt-lav og etageboliger må bygnings højden ikke overstige 0,4 x afstanden til en anden boligblok på samme grund.
Afstanden til de omkringliggende matrikler: Fx er man 2,5 meter fra matrikelskel må bebyggelsen være 3,5 meter høj.
Afstanden til en anden boligblok på samme grund: Fx med 18 meters afstand må bebyggelsen være 7,2 meter høj.
Den del af fritliggende garager, carporte og udhuse m.v. der placeres indenfor en zone på 2,5 meter fra naboskel, kan maksimalt have en højde på 2,5 meter + 0,4 x afstand til skel.
Sekundær bebyggelse som garager, carporte, drivhuse, skure og udhuse skal ligge bagved eller på linje med hovedhusets front mod vejen. Ved skel mod nabo, stier og grønne områder skal sekundær bebyggelse placeres i en afstand af mindst 0,6 meter til skel for at give plads til hække.
Gælder ikke integrerede carporte/garager. (Integrerede carporte/garager, skure og lignende ses som en del af boligen)
Hver boligs sekundær bebyggelse må maksimalt have en samlet længde på 6 m mod nabo- og sti skel ved tæt-lav bebyggelse på en matrikel
Al boligbebyggelse skal placeres med minimum 50% af den enkelte gavl eller facades areal parallelt med skel, langs mindst en boligvej, i princippet vist under.
Ovenstående gælder ikke sving, hjørner og delområde C ved etageboligbebyggelse.
Eksempel på facader, parallelle med boligvej, Nordkaperen Randers Eksempel på udformning ved 50% facade parallelt med boligvej
Facader på boligbebyggelse samt eventuelt integrerede garager, skal udføres i træ, metalplader, tegl eller skal fremstå som pudsede eller vandskurede flader. Facader der er pudsede, vandskurede eller af træ, skal fremstå i hvid, sort eller jordfarve. Ædeltræ må fremstå ubehandlet. Op til 10 % af den samlede facade areal inklusive vinduer, må udføres i andre materialer herunder zink, fibercement eller lignende, hvis det passer til bygningens arkitektur.
Der må ikke anvendes blanke eller reflekterende materialer.
Eksempel på facader med metalplader og ædeltræ af 19 Degrees Architecture
Træfacader skal udføres i malet træ eller ubehandlet ædeltræ i et moderne udtryk, som kan være enten klinkbygning, lameller, træspån eller plank med listedækning. Der må ikke bygges bjælkehuse, rundtømmerhuse og lignende.
Eksempel på facader med træspån af Platform 5 Architects
Indenfor den enkelte storparcel i delområde C skal bebyggelsen fremstå i ensartede farver, materialer og udformning. Dette gælder også for sekundær bebyggelse.
Drivhuse er undtaget.
I delområde C skal etageboligbebyggelse udformes som klyngehuse eller kædehuse af 4-12 boliger, og må ikke have en facade længere end 20 meter.
Der må ikke anvendes svalegange eller altaner på stolper. Inden for en afstand af 5 meter fra naboskel må alterne ikke vende mod skelet.
Facade på integreret- og sekundær bebyggelse som garager, carporte, skure, og lignende samt udestuer, skal udføres i samme materialer som boligbebyggelsen, glas, træ eller fibercement.
Tagbeklædning skal udføres i enten sort tagpap, naturskifer, zink, teglsten, træspån eller som grønne beplantede tage.
Der må ikke anvendes blanke eller reflekterende tagmaterialer.
Tage skal udføres enten som flade tage med ensidig taghældning, som symmetriske sadeltage med eller uden valm, eller som forskudte tagflader.
Ved etageboligbebyggelse skal tage udføres som flade tage eller med ensidig taghældning.
Tage på udestuer samt sekundær bebyggelse såsom garager, udhuse og lignende skal udføres med samme tagmateriale som boligbebyggelsen, eller med glas, sort tagpap eller som grønne tage.
Tagformen på udestuer samt sekundær bebyggelse såsom garager, udhuse og lignende skal fremstå med samme tagform som hovedhuset, eller med fladt tag på op til 5 graders hældning.
Fritstående orangerier og drivhuse med glastag er undtaget.
For solenergianlæg (solceller/solpaneler/solfanger og lign.) er følgende gældende:
- Anlæg må ikke udføres i reflekterende materiale, der kan medføre blændingsgener for naboer og genboer.
- Anlæg skal udføres som en del af husets arkitektur.
- Anlæg må kun etableres fladt direkte på tagfladen, og skal placeres samlet på den enkelte flade. På flade tage kan anlægget dog hæves/vinkles såfremt det er skjult og ikke er synligt fra nabogrund og offentlige arealer.
- Anlæg må ikke etableres på terræn.
Opholdsarealer
Ved opførelse af fritliggende enfamiliehuse, skal der sikres anvendelige opholdsarealer svarende til mindst 100% af etagearealet til boligformål.
Ved opførelse af tæt-lav boligbebyggelse samt etageboligbebyggelse, skal der sikres opholdsareal svarende til mindst 50% af etagearealet til boligformål. Ved tæt-lav skal der etableres min. 100m2 privat have pr. bolig, som kan fordeles som for- og baghave, eventuelt resterende areal kan udlægges som privat eller fælles opholdsareal.
Ved opførelse af tæt-lav boligbebyggelse samt lave etageboliger, skal mindst 10 % af områdets areal udlægges til et samlet og centralt beliggende fælles grønt opholds- og legeareal med beplantning.
Ved opførelse af mere end 10 boligenheder, skal der være mindst 500 m2 samlet og centralt beliggende fælles grønt opholds- og legeareal med. Arealet må ikke gennemskæres af vej.
Altaner og terrasser må tælle med som opholdsarealer. Opholdsarealerne skal friholdes for bebyggelse og oplag.
Vejtræer
Der kan langs vejene plantes vejtræer for eksempel som vist på dispositionsplan bilag C og vejprofilet som vist på principsnit for veje, bilag D. Træbeplantningen langs vejene skal så vidt muligt bestå af små grupper af træer, der fuldt udvokset har en højde på minimum 5 m.
Gælder ikke for tæt-lav og etageboligbebyggelse i delområde C.
Træbeplantningen skal bestå af naturligt europæiske hjemmehørende træer.
Vejtræer må ikke placeres tætter end 1 meter fra vejen og så vidt muligt ikke omkring belysning.
Terrænregulering
På grunde i delområde A, må der kun foretages terrænreguleringer på op til + 0,7 meter i forhold til eksisterende terræn. Grundene skal terrænreguleres minimum 0,5 meter over eksisterende terræn ved den sydlige skelgrænse, min. en meter ind på grunden.
På grunde i delområde B og C må der kun foretages terrænreguleringer på +/- 0,5 m i forhold til eksisterende terræn.
Terrænreguleringer tættere ved naboskel end 1 meter, må ikke foretages med en hældning stejlere end 1:3, dvs. 33,3 cm pr. meter.
Indenfor en afstand af 1 m fra skel må støttemure ikke være højere end 30 cm over eksisterende naturligt terræn. Støttemure er stadig underlagt § 9.8, dvs. placeres støttemure 0,5 meter fra skel må støttemuren ikke være højere end 16,5 cm.
Hvis flere grundejere kan blive enige om at placere en støttemur i skel, kan dette tillades. Dette skal sikres ved tinglysning.
Indenfor en afstand af 1 meter fra sten og jorddige, som angivet på lokalplankort bilag B, må der ikke foretages nogen terrænreguleringer.
Før grunde udstykkes og i forbindelse med byggemodningen af området, må der inden for lokalplanområdet, foretages terrænreguleringer på op til +/- 2 m i forhold til eksisterende terræn.
Hegn
Hegn omkring de enkelte grunde må kun udføres som grønne levende hegn/hække af eksempelvis almindelig liguster, naur, fjeldribs, bøg eller lignende.
Hegn må ikke være højere end 1,5 meter.
Alle hegn i retningen mod overkørslen til boligvejene og stamvej må højst være 1 meter.
Levende hegn/hække mod grønne områder, veje og stier skal plantes på egen grund mindst 30 cm fra skel.
Inden for en afstand af en meter fra sten og jorddigerne, må der ikke anlægges levende hegn/hække samt fast hegn.
Der kan plantes anden lav beplantning, som ikke spreder sig ind i nabobeplantningen. Beplantningen må ikke vokse sig højere end 1 meter.
Der må ikke etableres plankeværk, havemure eller andet fast hegn indenfor en afstand 2,5 meter fra skel. Dette gælder også for murede konstruktioner til postkasser.
Affaldsbeholdere og lignende skal anbringes eller afskærmes på en sådan måde, at de ikke er synlige fra naboer, friarealer, veje eller stier. Konstruktioner til afskærmning af affaldsbeholdere og lignende må ikke placeres nærmere vejskel end 2,5 meter.
Affaldsbeholdere i delområde C, kan etableres som fælles affaldsdepot.
Afstand fra hver bolig til affaldsdepot, må ikke overstige 75m
Sten- og jorddiger inden for lokalplanområdet, vist på bilag B, skal bevares i videst mulig omfang.
Sten- og jorddiger må ikke helt eller delvist fjernes for at gøre plads til boligbebyggelse, have, parkering eller lignende. Esbjerg Kommune kan enkelte steder gennembryde diget for at give mulighed for sti og/eller vejadgange i delområdet.
Den eksisterende beplantning på sten og jorddiger skal bevares ved almindelig pleje og foryngelse.
Grønt område
I delområde D skal der etableres areal til håndtering af overfladevand. Arealet skal placeres i det bedst egnede område for nedsivning. Areal til nedsivning skal placeres i princippet som vist på lokalplankort bilag B.
I delområde D kan der anlægges stier, opstilles legeredskaber, bænke og lignende til leg og ophold. Der må opsættes anlæg til områdets tekniske forsyning jævnfør § 3.4.
Beplantning i forbindelse med nedsivning og vandhåndering dvs. trug, grøfter, lavninger og bassiner skal være egnet til formålet og den vandmængde den udsættes for.
Kilen mellem de enkelte punkter 1, 2, 3 og 4, som angivet på lokalplankort bilag B, skal etableres sådan, at minimum 15% af det samlede areal udlægges til grønne nedsivningsarealer i form af plantebede, græsarealer og lignende. Disse elementer skal udføres i en ensartet stil og kan fx udformes med betonkanter til siddeareal, i princippet som vist på bilag E.
Resterende arealer behøver ikke være tilpasset håndtering af overfladevand.
Plantebælterne, ved Parkvej i delområde E skal etableres i en bredde på 8-10 meter. Beplantningen skal bestå af en blanding af buske og træer som medvirker til god biodiversitet.
Midt i plantebæltet, mod eksisterende ejendom, skal etableres en støjisolerende væg, som angivet på lokalplankort bilag B. Væggen skal være dimensioneret efter beregningerne for støj.
Skoven, som angivet på lokalplan kort B, skal bevares i videst mulig omfang.
Skoven må af kommende grundejere ikke fjernes for at gøre plads til bygninger, have, parkering el. lign. I forbindelse med byggemodningen må der fjernes den, på lokalplankortet, bilag B, viste del af skoven samt enkelte træer i det omfang det er nødvendigt for etablering af stier og mindre arealer til ophold og leg og en eventuelt mobilmast.
Den eksisterende beplantning skal bevares ved almindelig pleje og foryngelse.
Der skal, ved skoven, etableres en legeplads, fx som vist på bilag B. Øvrige aktivitetsrum kan bruges som legeareal.
Legepladsen ved skoven skal underbygge skovens karakter, og skal udføres som en naturlegeplads.
Der skal indenfor lokalplanområdet etableres mindst 1 naboplads, fx som vist på bilag B.
Pladsen skal kunne rumme fælles arrangementer og lokale tiltag.
Alle grundejere indenfor lokalplanens område er forpligtet til at være medlem af en, af Esbjerg Kommune godkendt, grundejerforening.
Hvis delområder C udlægges til tæt-lav eller etageboligbebyggelse, skal den enkelte grundejer være medlem af den tilhørende grundejerforening for resten af området.
Grundejerforeningen skal oprettes senest, når Esbjerg Kommune kræver det.
Grundejerforeningens vedtægter og vedtægtsændringer skal godkendes af Esbjerg Kommune.
Grundejerforeningen skal efter krav fra Esbjerg Kommune optage grundejere fra tilgrænsende områder, sammenslutte sig med én eller flere bestående grundejerforeninger for tilgrænsende områder eller opdele foreningen i to eller flere selvstændige foreninger.
Grundejerforeningen for, åben-lav, tæt-lav og/eller sambygget to-etages bebyggelse har pligt til at tage skøde på alle fællesarealer og private fællesveje indenfor lokalplanens delområde A, B, C, E og Kilen . Overtagelsen kan ske etapevis og er ikke betinget af fuldstændig færdiggørelse af arealerne.
Grundejerforeningen skal forestå drift og vedligeholdelse af de private fællesarealer (herunder private fællesveje og -stier der tillige kræver glatførebekæmpelse) indenfor lokalplanområdet. Undtaget er de offentlige veje og stier samt de afløbstekniske anlæg, der ejes af forsyningsselskabet. Grundejerforeningen skal drifte og vedligeholde arealerne efter en af Esbjerg Kommune godkendt plan.
Ny bebyggelse og anlæg må ikke tages i brug før:
- de i § 5 nævnte veje og stier er etablerede
- de i § 5 nævnte parkeringsarealer er etablerede
- det i § 6 og §9 nævnte anlæg til håndtering af overfladevand, er etableret
- de i § 9 nævnte plantebælter og støjvæg er etablerede
- den er tilsluttet kollektiv varmeforsyning i det omfang bebyggelsen skal forsynes, hvis det ikke kan
dokumenteres, at nybyggeri opfylder klassifikationskrav til lavenergibygninger i Bygningsreglementet - den er tilsluttet kollektiv vandforsyning, elforsyning og kloakforsyning i det omfang, at bebyggelsen skal
forsynes
Gælder for de enkelte etaper i byggemodningen.
Lokalplanen kan ophæve udtrykkeligt angivne tilstandsservitutter, hvis servituttens opretholdelse er i strid med
lokalplanens formål. Lokalplanens realisering forudsætter ophævelse af servitut:
06-07-1972 - Ledning over matrnr 2d - 47_g_83
Ovenstående forslag til Lokalplan nr. 21-040-0006 udarbejdet efter Lov om planlægning, er endeligt vedtaget af, Plan- og Miljøudvalget, den 24.11.2022
Jesper Frost Rasmussen, Borgmester
Rikke Vestergaard, Direktør for Teknik & Miljø