Delområderne C og D udlægges til grønt rekreativt område og omfatter skoven (delområde D) og et åbent areal mellem boligudstykningen og skoven (delområde C). Området er offentligt tilgængeligt og skal via cykel og gangstier forbinde det nye boligområde til skole og øvrige rekreative grønne områder i og omkring Andrup.
I delområde C bliver der plantet træer og buske, der understøtter det eksisterende skovbryn. Der anvendes overvejende hjemmehørende og egnstypisk beplantning i området, for at styrke de lokale naturværdier. Det er Esbjerg Kommune, der står for etablering og vedligehold af området, som for størstedelen vil bestå af ekstensiv pleje. Store dele af de offentlige arealer vil derved fremstå som eng med høje græsser og andre vækster. Delområde C anvendes i øvrigt til håndtering af overfladevand fra hele lokalplanområdet, hvilket vil kunne ses på terrænets udformning. Der vil efter store regnskyl komme til at stå vand i området, som i forvejen er meget fugtigt. Der er mulighed for at kommunen etablerer faciliteter til ophold og leg i området.
Eksempel på en fugtig eng. Foto fra Landbrug og Fødevarers hjemmeside.
Gang- og cykelstier etableres i lokalplanområdet, i princippet som vist på Bilag B og D. Cykel- og gangstier, der forbinder det nye boligområde med det øvrige stisystem til skolen i Andrup, skal anlægges i kørefast belægning i form af asfalt, betonsten eller lignende. De rekreative stier anlægges f.eks. som spange, grusstier eller trampestier og evt. træbroer, der hvor det er mest vådt. De rekreative stier bliver ikke belyst.
Ind mod delområde E etableres i delområde C en støjskærm med skærmende beplantning, for at undgå støjgener i boligområdet. I resten af lokalplanområdet etableres ca. 10 m brede beplantningsbælter langs Krogsgårdsvej og skel til eksisterende naboejendomme til området. Placeringen af beplantningsbælter er anvist på Bilag B. Den nyetablerede beplantning langs Krogsgårdsvej skal fremstå åbent og vil bestå af en variation af lave buske og enkeltstående, højtstammede træer. Da Krogsgårdsvej skal udvides, for at kunne betjene den øgede trafikmængde, boligområdet vil generere, vil de eksisterende vejtræer og levende hegn nødvendigvis blive fjernet.
Inden for delområde B skal der udlægges grønne fællesarealer, i princippet som vist på Bilag B. Her vil der være mulighed for at etablere legeredskaber, borde-bænke-sæt og andre faciliteter for fællesophold og leg. Fællesarealet i delområde B, vest for Østergårdsvej, skal minimum være 1200 m2, mens fællesarealerne i delområde B, øst for Østergårdsvej, til sammen skal være minimum 500 m2. Der skal inden for opholdsarealerne øst for Østergårdsvej være plads til hhv. cykel- og gangstier samt afvandingstrug eller grøfter, som vil lede vejvand fra boligvejene ud til regnvandshåndteringsløsningerne i delområde C.
For at sikre trygge rammer for færdsel og ophold på boligveje og fælles arealer, stilles der krav om, at forhaver skal være åbne, og at levende hegn ud mod veje og opholdsarealer ikke må være højere end 1,2 meter. Vinduer i facader mod boligvejene må ikke skjules af træer og buske, der derved hindrer udsyn til vejene.