Lokalplanen giver mulighed for opførelse af tæt-lav bebyggelse og/eller lavt etagebyggeri op til 2 etager. For at sikre gode rekreative arealer, som skal understøtte fællesskaberne i boligområdet, begrænses de bebyggede arealer til særligt udpegede delområder, ligesom der stilles krav om etablering af min. 500 m2 fælles udendørs opholdsareal til hver storparcel.
De udlagte delområder og byggelinjer regulerer samtidig bebyggelsens placering og antal etager for at minimere støjpåvirkningen fra Tarphagevej og Sønderrisvej. Desuden er området disponeret ud fra en analyse af grundvandsstanden og håndtering af overfladevand.
Lokalplanen fastlægger bestemmelser om, hvilke materialer der må anvendes i området, samt farveholdning. Bebyggelsen skal fremstå med et ensartet arkitektonisk udtryk, materialer og farver inden for den enkelte storparcel, for at området fremstår roligt og harmonisk. Der sikres en høj kvalitet i bebyggelsen gennem bestemmelsernes krav til kvalitetsmaterialer, så området også over tid, når materialerne patinerer, fremstår attraktivt og sammenhængende, ikke kun inden for området men også i tilknytning til det tilstødende parcelhusområde mod nord. Der må derfor kun anvendes gode, gedigne, massive materialer, som ikke ændrer væsentligt karakter over tid, eller som med forholdsvis simple greb kan vedligeholdes, så det oprindelige udtryk bevares.
Derudover opfordrer Esbjerg Kommune til at der i forbindelse med projektering af området indtænkes en høj grad af bæredygtighed, så der anvendes materialer med et lavt klimaaftryk, f.eks. træ eller genbrugstegl.
I vinduesproduktionen er særligt energiglas en tung post i klimaregnskabet, som dog opvejes af den effektive isoleringsevne i bygningsdriften. Det bør derfor stærkt overvejes at anvende vinduer med en høj levetid eller med mulighed for løbende vedligehold og istandsættelser. Her viser LCA-beregninger at særligt vinduer i træ og aluminium besidder disse egenskaber, mens PVC-vinduer har et forholdsvist højt klimaaftryk.