Indre by er udpeget som en kulturmiljøkerne, hvori lokalplanområdet indgår. Bevaringsværdige helheder, bebyggelser og anlæg skal fastholdes som kulturmiljøer. Inden for kulturmiljøer skal bebyggelse og anlæg placeres og udformes, så det indpasses bedst muligt i kulturmiljøet og på en måde så det bidrager til at fastholde, forbedre og genskabe kulturmiljøer.
Projektet spiller ind i Esbjergs DNA som en pionérby, der blev udformet med afsæt i den amerikanske gridby. Denne bymodel har, både i USA og i Esbjerg, med tiden udviklet sig til bilbyer, med et down town markeret af høje bygninger omgivet af store, flade og biltilpassede forstæder. Lokalplanprojektet medfører, at der placeres et højt byggeri lige syd for Torvet, der fra visse steder kan fungere som et land mark for bymidten sammen med øvrige planlagte høje bygninger i bymidten – helt i tråd med byens DNA.
Den historiske bebyggelsesprofil i Esbjerg bestod af springende hushøjder, der afspejlede byens rivende udvikling. Skalaspringet i byprofilen gik tidligere fra én etage til fire eller fem etager. Med projektet her tilføjes endnu et skalaspring i byens profil, der kan medvirke til at fastholde, forbedre og genskabe fortællingen om den kontinuerlige forandring og udvikling af pionérbyen Esbjerg.
I gadeplan indgår bygningen som en randbebyggelse og genskaber dermed karréstrukturen mod Torvegade og Borgergade efter, at der i en årrække har været et ubebygget hul. Planen bringer den nye tid til Esbjerg, på samme måde som andre bygninger igennem tiden har været en fornyelse af centrum.