Afledning af regnvand

Der er i forbindelse med lokalplanen udarbejdet en vandhåndteringsplan, hvor der beregnes, hvordan det sikres at der i forbindelse med skybrud ikke opstår væsentlige gener for beboerne i bebyggelsen eller beboere i de tilstødende boliger.

Ejendommen er i dag separatkloakeret, hvor regnvand fra taget på den bevaringsværdige bygning samt parkeringsarealer mod Tangevej ledes til den offentlige regnvandskloak, med udløb til grøft og udløb til Ribe Å. Ejendommen afleder regnvand fra et befæstet areal på 1.400 m², mens regnvand fra de øvrige arealer, herunder de befæstede arealer på gårdsiden samt fra garagebygningen nedsives via faskiner i området.

I forbindelse med omdannelsen vil et areal på ca. 600 m² umiddelbart syd for bygningen blive omdannet til opholdsarealer, hvorved befæstelsesgraden herefter vil falde for planområdet, fra ca. 60% ca. til ca. 45% for hele ejendommen.

I spildevandsplanen er ejendommens befæstelsesgrad aktuelt sat til maksimalt 60%, mens det jf. spildevandsplanen er tilstræbt en befæstelse på maksimalt 35 for planlægning af arealer til blandet boligområde.

Regnvand fra befæstede arealer ønskes fortsat ledt til den offentlige regnvandskloak med udløb til grøft og Ribe Å således som forud for lokalplanens vedtagelse.

Beregningerne viser, at den nødvendige kapacitet til at opstuve regnvand kan enten etableres via faskiner, regnbede eller anden kapacitet.

Såfremt der etableres en fordybning alene i området syd for den bevaringsværdige bygning, kan regnvandet håndteres ved en gennemsnitlig dybde på 20 cm. Arealet kan anvendes til kørevej og opholdsareal, i de perioder hvor der ikke står vand i området. Herved kan afløbsgraden for området overholdes.